Archief nieuwsbrieven

Nieuwe collega Mariska Dubois, leraar Engels

Vorige week is Mariska Dubois gestart met het geven van Engelse les in alle groepen. Mariska geeft ook les aan de International School Twente in Enschede. Bij de lessen Engels wordt zowel aandacht besteed aan communicatieve vaardigheden als aan schriftelijke opdrachten. Met name in de bovenbouw, bij de oudste leerlingen, wordt zoveel mogelijk gecommuniceerd in het Engels. De kinderen leren heel veel. Ze vinden de lessen erg leuk! We wensen Mariska veel plezier bij de Saller.

Opleiding “onderwijskundig expert Wetenschap & Technologie”

Onze collega’s Nina Heimann en Dorien Timpener zijn deze week gestart met de opleiding “onderwijskundig expert Wetenschap & Technologie”. De inhoud van deze opleiding past heel goed bij de Saller als VierKeerWijzerschool. W & T is geen extra vak op de basisschool. Vakken als aardrijkskunde, geschiedenis en natuur en techniek lenen zich goed voor W & T. Door kinderen te laten onderzoeken en ontwerpen worden verbindingen gelegd tussen deze vakken. W & T zorgt ook voor betekenisvolle inhouden voor taal- en rekenonderwijs. Bijvoorbeeld bij het onderwerp “brug” kunnen naast technische vragen ook historische, geografische en biologische vragen worden gesteld. Waarom en voor wie is deze brug hier? Is deze brug hier altijd geweest? Waar komt het water vandaan, is dat er altijd al geweest? Wat leeft er in het water? Hebben deze vragen met elkaar te maken? De inhoud van de opleiding W & T wordt geïmplementeerd binnen de school.

Hercontrole fiets- en lichtcontrole woensdag 2 november

Vorige week zijn de fietsen van de leerlingen van de groepen 3 t/m 8 gecontroleerd. Deze keer was het een gehele fietscontrole met een controle van de verlichting. Het is belangrijk dat kinderen zich laten zien in het verkeer. Als ze ’s ochtends naar school gaan, maar ook wanneer ze aan het eind van de middag terugkomen van een vriendje of het sportveld. Woensdag 2 november worden nog een enkele fietsen gecontroleerd.

Uitnodiging Ouderavond donderdag 3 november

De kinderen hebben vorige week donderdag de officiële uitnodiging meegekregen voor onze laatste PBS ouderavond. Deze keer staat de avond in het teken van “groepsvorming”. We hopen op uw komst! We beginnen om 19.30 uur en uiterlijk 21.00 uur sluiten we de avond af.

Kinderraad De Saller

Vrijdagmorgen 14 oktober jl. is onze kinderraad officieel voorgesteld aan alle kinderen van school tijdens het Open Podium. Woensdagmorgen 2 november is het allereerste overleg gepland onder schooltijd. Bij dit overleg zijn Jos Bouwman en/of Liesbeth Dales aanwezig. Binnenkort zullen we u via onze website meer informeren over de inhoud van de kinderraad.

Gastles Zoutexpress donderdag 3 november

De Zout Express is een speciaal ingerichte vrachtwagen die langs basisscholen gaat. Op donderdag 3 november krijgen de leerlingen van groep 8 een les over zout. Zowel basisscholen als bedrijven vinden het belangrijk om kinderen al op jonge leeftijd enthousiast te maken voor chemie en techniek.

Schoolfruit

De schoolfruitleveringen starten in de week van 7 t/m 11 november.

Bibliotheekbezoek 10 november

Groep 6 en groep 3 zijn uitgenodigd bij de bibliotheek Losser op donderdag 10 november. Per groep duurt het bezoek ongeveer een half uur.
Groep 3 krijgt een uitleg over de bibliotheek en het lenen van boeken. De kinderen worden voorgelezen en ze doen een spel.
Groep 6 krijgt ook uitleg over de bibliotheek, de catalogus en over het vinden en het reserveren van boeken.

Nationaal Voorleesontbijt vrijdagmorgen 11 november

Op vrijdagmorgen 11 november ontbijten we met alle leerlingen op school. U kunt uw kind(eren) die ochtend voor één keer zonder ontbijt naar school brengen/sturen. Alle producten worden geleverd door AH uit Losser. In de bijlage vindt u alle informatie over dit gezonde ontbijtfeest. Wilt u uw kind(eren) donderdag 10 november bestek, een beker en een bord meegeven in een plastic tas, graag voorzien van naam.

Voorlichting voortgezet onderwijs op woensdag 16 november

Het Stedelijk Lyceum, het Bonhoeffer College, het Agrarisch Onderwijs Centrum (AOC) en het Twents Carmel College Losser geven een presentatie over de verschillende vormen van onderwijs op hun scholen. Voor deze avond zijn ouders en leerlingen van groep 8 uitgenodigd.

Sinterklaas

Sinterklaas is nog niet in het land, maar de voorbereidingen zijn al volop in gang. We vieren het sinterklaasfeest op maandag 5 december. De kinderen krijgen één groot cadeau, een mooie voorstelling waar we samen van kunnen genieten. Er zijn dit schooljaar twee voorstellingen. Voor de kinderen van de groepen 1 t/m 3 op vrijdag 25 november en voor de kinderen van de groepen 4 t/m 8 op dinsdag 22 november. Beiden voorstellingen staan in het teken van techniek. Dinsdagavond 15 november brengen we de school in de sfeer van het sinterklaasfeest. U bent van harte uitgenodigd om hierbij te helpen. U kunt ons hierover berichten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor de groepen 1 t/m 3 komt Tijl Damen op school, vrijdag 25 november

Professor Cumulus kan er niet tegen dat hij nooit precies weet welk weer het wordt. Daarom vindt hij een “weermachine” uit. Samen met de kinderen worden alle ingrediënten in de machine gedaan, zoals een regendans, ballonnen vol wind en het geluid van onweer. Het lukt allemaal prima, maar dan breekt een hendel af en slaat de machine op hol …..

Voor de groepen 4 t/m 8 komt Mad Science met de spectaculaire voorstelling:

Opa, de uitvinder op 22 november. De kleinzoon van opa Jan wil professor bij Mad Science worden! Bij opa op zolder vindt hij een speciaal boek en wat er dan gebeurt …..

Kledinginzameling dinsdag 22 november

Op dinsdag 22 november is er weer een kledinginzameling. De opbrengst van deze actie komt ten goede aan de school.

Schaatsen groep 6 en 7
In november gaan we met de leerlingen van de groepen 6 en 7 schoolschaatsen. Dit doen we in Enschede bij de schaatsbaan (achter de bioscoop). We gaan met beide groepen gelijktijdig schaatsen. De data zijn: donderdag 10, 17, 24 november en donderdag 1 december.

“Duik er eens in” maandag 28 november

Vanaf november tot begin maart zijn alle groepen 5 en 6 van alle basisscholen in de gemeente Losser twee keer uitgenodigd bij zwembad Brilmansdennen. De activiteiten bestaan uit aqua sportief, survival en waterpolo. Na het oefenen is ook nog tijd voor vrij spel in het water. De organisatie is in handen van het badpersoneel en zwemclub Losser. De Saller gaat maandagmorgen 28 november voor het eerst.

Schoolschaken 16 november

Woensdagmiddag 16 november wordt het Losserse Scholenschaaktoernooi gehouden. De Saller heeft een team afgevaardigd. Voor woensdag 16 november is bekend welke 4 schakers onze school vertegenwoordigen. De interne schaakcompetitie is bijna afgelopen.

Buurman in de Bieb donderdag 17 november voor groep 3 en 4 (SCBL)

In deze muzikale dansvoorstelling brengen de buurmannen een ode aan het boek, aan de verhalen en de verbeeldingskracht. Natuurlijk gaat er als vanouds veel mis in de wereld van de buurmannen, maar de vrienden weten dat ook nu weer op geheel eigen wijze prachtig op te lossen.

Dansvoorstelling  “Eigen Weg” voor groep 7 en 8 op dinsdag 15 november in Stadstheater De Bond in Oldenzaal (op uitnodiging van SCBL)

“Eigen Weg” gaat over het leven van Vincent van Gogh. Vijf dansers vullen het podium. Het leven van Vincent wordt op theatrale wijze neergezet in vormen van danstheater, film en interactieve projecties. Verschillende dansstijlen als moderne dans, hiphop, breakdance en poppin ’lockin’ worden als taal gebruikt om uitdrukking aan de emoties van Vincent te geven. Woede, gekte, blijdschap, verdriet, liefde, ontkenning, maar vooral zijn ijzerharde doorzettingsvermogen lichten op in de dans.

Met vriendelijke groeten,
Team De Saller

De Saller op Facebook