Archief nieuwsbrieven

Geachte ouder(s), verzorger(s), 

Kerst

We zijn bezig met het inoefenen van de kerstmusical “A Christmas Carol”. Alle groepen staan op het podium. Donderdagmorgen 22 december en vrijdagmorgen 23 decemberom 8.40 uur, wordt de kerstmusical “A Christmas Carol” opgevoerd in de speelzaal. De kerstmusical duurt ongeveer een uur. Wij nodigen ouders, verzorgers en andere belangstellenden uit om de feestelijke kerstviering bij te wonen. Voor kinderen tot 4 jaar is het een hele opgave een uur stil te zitten. We verzoeken u dan ook uw jongste kinderen niet mee te nemen, zodat de kinderen op het podium kunnen spelen zonder daarbij afgeleid te worden. 

Woensdagavond 21 december willen we graag weer een buffet organiseren om het oude jaar feestelijk af te sluiten met alle kinderen in hun eigen groep. Hierbij vragen we uw hulp. Hoe kunt u ons daarbij helpen? In de klas polsen we bij de kinderen welke kleine dingen ze lekker vinden. Kleine dingen, zoals gehaktballetjes, gevulde eieren, salade,  etc. We vragen u of u voor de groep van uw kind iets zou willen maken. 

Op woensdag 7 december komt op de deur van iedere groep een intekenlijst te hangen. Hierop staan de wensen van de groep. U kunt ook in overleg met de groepsleerkracht zelf een aanvullend recept schrijven. Op de lijst wordt aangegeven wat er al gemaakt wordt. Als u wilt meehelpen, kunt u de antwoordbrief inleveren bij de groepsleerkracht. Of reageren via de mail. Kosten mag u declareren.

Op woensdag 21 december moeten de kinderen ’s ochtends bestek en een bord voorzien van naam meebrengen in een plastic tas. Van 17.30 uur – 18.45 uur vindt het Eindejaarsbuffet plaats in de klas. De kinderen mogen dan feestelijk gekleed op school  komen.

Woensdagavond 21 december om 18.15 uur staat warme wijn, chocolademelk en wat lekkers voor u klaar. Wij nodigen u uit om samen te toosten op het nieuwe jaar. Na afloop van het Eindejaarsbuffet om 18.45 uur komen alle kinderen naar buiten om samen met de ouders/verzorgers enkele kerstliedjes te zingen.

De kerstvakantie begint vrijdag, 23 december om 12.30 uur. De allereerste schooldag in 2017 is op maandag, 9 januari.

Hierbij wensen we iedereen hele fijne feestdagen en een fantastisch 2017!!

ANTWOORDBRIEF

________________________________________________________________

Eindejaarsbuffet woensdag 21 december 17.30 uur – 18.45 uur

Dhr. / Mevr. ……………………………………………… wil graag meewerken aan het Eindejaarsbuffet.

Hij / zij is van plan …………………………………………………………….. te maken.

De kosten zijn ongeveer …………………………………………….

Wilt u ook uw naam en gerecht op de intekenlijst vermelden, dit voorkomt dat er misschien van het een of ander teveel gemaakt wordt.


Mededelingen vanuit de ouderraad

Woensdagmorgen, 7 december, wordt vanaf 08.30 uur de school in kerstsfeer gebracht. Vindt u het leuk om mee te helpen die ochtend? U bent van harte welkom.

Samen voor de voedselbank, inzamelpunt de Saller

Dit jaar gaan we weer artikelen inzamelen voor de Losserse Voedselbank. We hebben ons aangemeld bij RTV Oost als inzamelingslocatie. “Samen voor de voedselbank” is een actie van alle regionale omroepen in Nederland. De inzamelingsactie loopt van 9 tot en met 17 december. Er worden alleen artikelen ingezameld die op het Overijssels Boodschappenbriefje staan (zie onderaan deze nieuwsbrief). Deze lijst met boodschappen is samengesteld door de Voedselbanken en het is hun wens alleen deze artikelen in te zamelen. We vragen u om te helpen met het inzamelen van deze levensmiddelen!

Douwe Egberts waardepunten-actie. Koffie voor de voedselbanken

In heel Nederland liggen nog miljoenen koffie- en theepunten in keukenlaatjes en trommeltjes. Daarom een oproep aan onze ouders: Kijk in de verzameltrommeltjes en lever de DE waardepunten in op school voor de Voedselbank. De ingezamelde koffie- en theepunten worden bij DE verzilverd voor pakken koffie. 600 waardepunten komen gelijk aan 1 pak koffie. Alhoewel deze kerstactie landelijk is opgezet, komen de pakken koffie ten goede aan de lokale Voedselbanken.

Kerstmusical 2016

Dit jaar wordt de musical “A Christmas Carol” gespeeld. U bent van harte welkom op een van de speeldagen: dondermorgen 22 december of vrijdagmorgen 23 december. De musical begint om 8.40 uur. De leerlingen van groep zes staan in de hoofdrol. Alle andere groepen van de school komen op het toneel met een mooi lied en met het slotlied. Een korte inhoud van het verhaal van Charles Dickens: De hoofdpersoon, Ebeneezer Scrooge, is een koele zakenman die te veel geld heeft. Hij had ooit een partner, Jacob Marley, die hem zijn rijkdom hielp vergaren, maar Jacob stierf. Op een nacht wordt Scrooge bezocht door de geest van Marley, die hem zegt dat hij zijn gedrag moet veranderen voor het te laat is. Marley waarschuwt hem dat drie geesten - de huidige, verleden en toekomstige geesten van Kerstmis - hem zullen opzoeken. Nadat Scrooge door deze geesten is bezocht, neemt hij zijn eindbeslissing over hoe hij de rest van zijn leven zal doorbrengen: als dezelfde krenterige, oude vrek of als een goedhartige, vrijgevige man…

Kersthandbaltoernooi

Op dinsdag 27 en woensdag 28 december wordt in sporthal De Fakkel het jaarlijkse kersthandbaltoernooi gehouden. Het toernooi wordt georganiseerd door Combinatie ’64.

Hoofdluiscontrole

Woensdag na de kerstvakantie is er weer een controle.

Met vriendelijke groeten,
Team De Saller

 

De Saller op Facebook