Archief nieuwsbrieven

Het team van De Saller wenst u een heel gezond en een gelukkig 2017!!

Afname van toetsen

Vanaf 16 januari worden ’s ochtends toetsen afgenomen in de groepen. Wilt u met het maken van eventuele afspraken hier rekening mee houden?

Uitgave rapport voor de groepen 2 t∕m 8 en oudergesprekken 1 t/m 8

Vrijdag 10 februari wordt het eerste rapport van dit schooljaar uitgegeven aan de groepen 2 t/m 8. De tweede week van januari zijn alle leerlingen en ouders van groep 8 uitgenodigd om te praten over het vervolgonderwijs. Ouders van de groepen 1 t/m 7 ontvangen van ons een uitnodiging voor een gesprek. Die oudergesprekken worden gehouden in de week na 10 februari. Ouders van groep 8 kunnen dan, indien zij dat wensen, ook worden uitgenodigd voor een gesprek.

Hoofdluiscontrole

Woensdagmorgen 11 januari is er weer een controle. Graag deze ochtend geen gel, vlechten of strikjes in de haren van de kinderen.

Kersthanbaltoernooi

De Saller was bij het kersthandbaltoernooi vertegenwoordigd met een mix team. in de poulewedstrijden werden goede resultaten geboekt. Uiteindelijk behaalden de meisjes en de jongens de vierde plaats. Het was een leuk toernooi. Coaches van het team hartelijk bedankt!

Workshop speksteen door Mirjan Koldeweij

Beeldend kunstenaar Mirjan Koldeweij was dinsdagmorgen 10 januari in groep 5 om samen met de kinderen prehistorische dieren te maken van speksteen. Deze workshop is onderdeel van het aanbod van de Stichting Culturele Basisvorming Losser.  

Judo op drie dinsdagen

Judo Losser biedt scholen workshops judo aan voor kinderen in de onderbouw. De workshop bestaat uit 3 judolessen die bij ons in de speelzaal worden gegeven. Data zijn: 10, 17 en 24 januari.

Voorleeskampioen Losser 2017

Zaterdag 28 januari organiseert Bibliotheek Losser de lokale ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd. De voorleeskampioenen van alle basisscholen in de gemeente Losser treden dan voor het voetlicht. De kandidaten lezen een fragment voor uit een voor hun favoriet kinderboek. Onze voorleeskampioen is Isabel Kalter. Heel veel succes gewenst!!

Museumbezoek groep 1 en 2 op donderdag 19 januari

In het kader van het kunstprogramma dat de Stichting Culturele Basisvorming Losser aan de groepen 1 en 2 van alle basisscholen in de gemeente Losser kan aanbieden, staat dit jaar museumbezoek. “Ontdek het museum”. Een museumles waarbij op verkennende, spelende en makende manier kennis wordt gemaakt met het Rijksmuseum Twenthe in Enschede. De kinderen bekijken en bespreken verschillende schilderijen uit de hedendaagse, vaste collectie van het Rijksmuseum. Ze werken met vormsoorten en in het atelier mogen ze zelf aan de slag. Het is een activiteit die ongeveer 90 minuten duurt. Zowel het zaalgedeelte als de verwerking in het atelier is onder leiding van een bekwaam museum docent.

Gnaffel groep 5 en 6, Oma waar is mijn pop? Maandag 23 januari

Theater Gnaffel maakt voorstellingen waarin mensgrote poppen op magische wijze tot leven komen. De voorstelling is gebaseerd op het gelijknamige boek van Mark Haayema, die moeilijke onderwerpen voor kinderen op poëtische en humorvolle wijze bespreekbaar weet te maken. Elke zondag gaat Fien op bezoek bij haar oma. Ze doen spelletjes en eten koekjes. De koekjes zijn veel zachter dan bij Fien thuis. Fien ziet dat haar oma ouder wordt en steeds meer begint te vergeten. Op een dag vergeet oma zoveel dat ze moet verhuizen naar een speciaal huis voor vergeetachtige opa’s en oma’s. Pop mag een nachtje bij haar logeren. Als oma niet meer weet waar ze pop gelaten heeft, moet Fien in actie komen. Het is een fantastische voorstelling!!

VOMOL planning op dinsdag 31 januari

VOMOL staat voor Veilig Omgaan Met Opvallende Landbouwvoertuigen.

Het is een project gericht op kinderen van de bovenbouw van de basisschool. Zij leren in dit project veilig om te gaan rond landbouwvoertuigen op de weg. Vooral omdat ze in de toekomst verder moeten fietsen om te studeren in het voortgezet onderwijs. Zij komen o.a. in aanraking met grote landbouwmachines en weten dan vaak niet hoe ze moeten handelen. De kinderen ervaren op de projectdag hoe het staat met de veiligheid rond verschillende soorten landbouwvoertuigen. Loonwerker(s) en landbouwer(s) stellen landbouwvoertuigen met personeel beschikbaar. Zij worden ondersteund door toekomstige trekkerchauffeurs. In kleine groepjes krijgen de kinderen uitleg en gaan actief aan de slag. Ze ervaren zelf, hoe gevaarlijk deze grote voertuigen kunnen zijn en hoe ze moeten reageren rond die voertuigen. Het geheel wordt op de dag begeleid door de loonwerkers, (verkeers)ouders, en AOC- Oost opleidingen.

Carnaval 2017

Op vrijdagmorgen 17 februari vieren we met alle kinderen Carnaval. De kinderen mogen, als zij dat willen, verkleed op school komen. In de speelzaal houden we die ochtend een Open Podium. Iedere klas regelt een aantal optredens. Waarschijnlijk komt de Carnavalsprins van Losser weer bij ons bezoek, hij komt meestal na de ochtendpauze. In de volgende nieuwsbrief zullen wij u meer informatie geven over het carnavalsfeest.

“Samen voor de Voedselbank” € 306.275,83

De actie “Samen voor de Voedselbank” van RTV Oost heeft in 2016 een record aan goederen ter waarde van maar liefst € 306.275,83 opgebracht. Dat is meer dan een verdubbeling van de € 134.000 die in 2015 werd ingezameld. Tijdens de actieweek konden mensen bij ruim 125 supermarkten in de provincie levensmiddelen kopen en inleveren. Particulieren en bedrijven hebben zich massaal ingezet om deze actie tot een succes te maken. Ook veel scholen kwamen met hun leerlingen in actie om kratten vol met voedsel in te zamelen. Met de ingezamelde producten kunnen gezinnen enkele maanden worden geholpen. We willen u allen hartelijk bedanken voor uw deelname aan deze actie!

Met vriendelijke groeten,
Team De Saller

De Saller op Facebook