Archief nieuwsbrieven

Geachte ouder(s), verzorger(s), 

Woensdag 15 maart, studiedag PBS, alle leerlingen zijn vrij

Woensdag 15 maart zijn de kinderen van alle groepen vrij in verband met een studiedag met Sandra Koot. Deze dag staat in het teken van Positive Behavior Support.

Studiemiddag vrijdag 3 maart jl.

Vrijdag, 3 maart, hebben we met Marco Bastmeijer ons VierKierWijzer onderwijs onder de loep genomen. Zijn we nog steeds op de goede weg? Doen we de dingen die we samen hebben afgesproken? Kunnen we andere elementen toevoegen? Vanaf schooljaar 17/18 gaan we zoveel mogelijk werken met overkoepelende thema’s. We hebben vanuit die zienswijze voor de komende twee jaren het aanbod van de thema’ s vastgesteld voor alle groepen. Ook is een werkmiddag gepland om de muziekopdrachten van de groepen 1 t/m 8 aan te passen. Wetenschap en technologie staat bij ons hoog op de agenda. Hoe kunnen we dat op een effectieve manier koppelen aan VKW. We zien daarvoor mogelijkheden.

Onderwijsdagen

De Onderwijsdag van Consent staat dit schooljaar in het teken van leren door te kijken en te ervaren. Op dinsdag 28 maart ontvangen wij op de Saller collega’s van andere Consentscholen. Wij laten die dag onze bezoekers ervaren waar onze school voor staat, waarom onze school de dingen doet die we doen en waar we trots op zijn. Wij gaan zelf op dinsdag 4 april naar andere Consentscholen. Op die dinsdag zijn alle leerlingen van de Saller vrij.

Pleinwerkzaamheden

In de voorjaarsvakantie is firma Tieck gestart met de herinrichting van het schoolplein. De weersomstandigheden zijn wat slecht. Er is veel regen gevallen de laatste weken. Toch zijn de werknemers van Tieck behoorlijk gevorderd met de uitvoering van de renovatie. De zandbak is al verplaatst. De elementen zijn zonder problemen op de nieuwe plek gezet. Een stuk van het trottoir is bij het plein aangetrokken. Er is meer ruimte gecreëerd voor spel op het plein. De fietsen worden straks weer geparkeerd op dezelfde plek als voorheen. We zijn mooi op tijd voor het planten van de nieuwe haag!!

Indian Dutch toernooi voor de groepen 5 en 6 op dinsdag 14 maart

De Losserse sportcommissie organiseert ook dit jaar weer het Indian Dutch toernooi in de Fakkel. De eerste wedstrijden voor groep 6 beginnen om 9.00 uur. Groep 5 komt ’s middags vanaf 12.30 uur in actie. U bent van harte welkom.

W4Kangoeroewedstrijd donderdag 16 maart, wereldwijde wiskundewedstrijd

Jaarlijks wordt in maart de W4Kangoeroe reken- en wiskundewedstrijd gehouden in ruim 60 landen, met ruim 6,5 miljoen deelnemers. De Saller doet ook weer mee met deze wedstrijd. De kangoeroe komt uit Australië en dat geldt ook voor de Kangoeroewedstrijd. In 1980 werd daar voor het eerst zo’n soort wiskundewedstrijd georganiseerd. Het gigantische succes inspireerde enkele Franse wiskundigen ook zoiets te doen. Als eerbetoon aan de Australiërs doopten ze hun wedstrijd “Kangourou”. De Kangoeroewedstrijd heeft als doel je te laten ervaren dat wiskunde heel leuk en uitdagend kan zijn.

Levering schoolfruit

Vanaf week 45 heeft onze school gratis schoolfruit ontvangen. De levering van EU-Schoolfruit loopt tot en met week 15 (de week van 10 april).

Beroepenweek

We zijn bezig met de organisatie van een beroepenweek, samen met collegaschool De Imenhof. Deze themaweek wordt gehouden in week 12, van maandag 20 maart t/m vrijdag 24 maart. Wilt u alvast donderdag 23 maart in uw agenda vastleggen, van 17.00 uur tot 18.00 uur. Dan nodigen we u samen met uw kind(eren) uit op school bij onze Kijkmiddag.

Erfgoedproject De Steenfabriek, groep 6 op donderdag 30 maart

Voor de leerlingen van de groepen 6 staat het cultureel erfgoedproject “Het geheim van de steenfabriek” dit jaar weer gepland. De leerlingen van onze school zijn voor een bezoek uitgenodigd op donderdag 30 maart. Het bezoek aan de steenfabriek wordt in de klas voorbereid. Dit project wordt georganiseerd door de Stichting Culturele Basisvorming Losser voor alle groepen 6 in de gemeente.

EHBO groep 8 op dinsdag

Vanaf begin maart zijn instructeurs van de Losserse EHBO vereniging wekelijks op onze school om de leerlingen van groep 8 de EHBO theorie en EHBO praktijk te onderwijzen. Een belangrijke bagage.

Gevonden voorwerpen

Op school liggen veel handschoenen en andere spullen die de kinderen hebben laten liggen. Komt u op school, wilt u dan even in de kopieerruimte kijken of er wat van uw kind(eren) bij ligt?

Met vriendelijke groeten,
Team De Saller

De Saller op Facebook