Archief nieuwsbrieven

Vakantiedagen schooljaar 2017–2018

Herfstvakantie                  maandag 23 oktober 2017 t/m vrijdag 27 oktober 2017
Kerstvakantie                   maandag 25 december 2017 t/m vrijdag 5 januari 2018
Voorjaarsvakantie             maandag 26 februari 2018 t/m vrijdag 2 maart 2018
Pasen                              maandag 2 april 2018
Meivakantie                      maandag 30 april 2018 t/m vrijdag 11 mei 2018
Pinksteren                        maandag 21 mei 2018
Zomervakantie                  maandag 23 juli 2018 t/m vrijdag 31 augustus 2018 

Aanmelden van leerlingen

We zijn bezig met de organisatie van het schooljaar 2017-2018. Om op tijd te weten hoeveel leerlingen er komend schooljaar zullen instromen, vragen wij u om kinderen die voor de zomervakantie van 2018 vier jaar worden nu al aan te melden. Kent u ouders in uw omgeving die een school zoeken voor hun kind en die hun kind willen aanmelden op onze school, wilt u hen dan vragen om contact met ons op te nemen voor een afspraak.

Onderwijsdag van Consent, dinsdag 4 april zijn alle kinderen vrij 

Medewerkers van Consent worden die dag actief betrokken bij de onderwijsontwikkeling van onze stichting.

Voetbalclinic groep 4 en 5 op woensdag 5 april

Leerlingen van de groepen 4 en 5 krijgen woensdagmorgen voor de pauze een FC Twente Kidsclub trainer op bezoek. De trainer vertelt in het kort over gezond leven en waarom dat zo belangrijk is. En natuurlijk krijgen de kinderen ook een super gave voetbalclinic! De clinic wordt buiten gegeven bij het sportveld bij de Havezate. Oude schoenen of buitensportschoenen zijn handig om aan te hebben. De kinderen kunnen die dag het beste makkelijke kleding dragen.

Creatieve ochtend 5 april

Woensdag 5 april is er een creatieve knutselochtend voor alle leerlingen van 10.30 uur tot 12.15. De kinderen mogen zelf kiezen in welke groep zij paaswerkstukjes maken. Het wordt vast en zeker een gezellige ochtend.

Verkeersexamen groep 7

Aanstaande donderdag 6 april doen de leerlingen van groep 7 mee aan het landelijke theoretische verkeersexamen. Het praktische verkeersexamen wordt op woensdag 11 mei georganiseerd.

Kabouterpad groep 1 en 2 op vrijdag 7 april

Op vrijdag 7 april gaan de kleuters het kabouterpad lopen op landgoed Snippert bij de Judithhoeve in Losser. De kinderen voeren samen met hun begeleider leuke kabouteropdrachten uit in kleine groepjes. We vertrekken om 8.30 uur en het programma duurt ongeveer anderhalf uur.

Bezoek oorlogsmuseum in Nijverdal, groep 7 en groep 8

Op woensdag 12 april zullen de kinderen van de groepen 7 en 8 een bezoek brengen aan het oorlogsmuseum, Memory Museum, in Nijverdal. We worden onder schooltijd gehaald en gebracht met de bus.

Voetbaltoernooi op woensdag 12 april

Woensdag 12 april a.s. is er voor de oudste leerlingen van de basisscholen een scholentoernooi georganiseerd. Er wordt door de jongens en door de meisjes gevoetbald. Er wordt gespeeld op de sportvelden bij KVV Losser en AJC’96. Alle  meespelende leerlingen van groep 8 en de meespelende kinderen van groep 7 zijn om 12.00 uur vrij, zodat ze op tijd op het sportveld kunnen zijn.

Paasontbijt vrijdag 14 april

Vrijdag 14 april ontbijten we samen met de kinderen op school. Verse broodjes en lekkere gekookte eieren staan om 8.30 uur klaar in alle groepen. Wilt u uw kind(eren) donderdag 13 april bestek, een beker en een bord meegeven in een plastic tas, graag voorzien van naam.

Pasen, eieren zoeken

Op vrijdag 14 april gaan we eieren zoeken met de leerlingen van de groepen 3 t/m 7 op het terrein bij de gymzaal de Havezate. Na het paasontbijt starten we met groep 6 en 7 om 9.30 uur. Daarna komen de groepen 3 t/m 5. De kleuters gaan eieren zoeken bij school, samen met de paashaas.

Eindtoets Basisonderwijs op dinsdag 18 april en woensdag 19 april

Alle leerlingen van groep 8 zijn verplicht om een eindtoets te maken aan het eind van de basisschool. Deze eindtoets meet de taal- en rekenvaardigheid van een kind. Scholen kunnen zelf kiezen welke (door het ministerie van OCW toegelaten) eindtoets ze afnemen. Onze school heeft voor de IEP Eindtoets gekozen, ontwikkeld door Bureau ICE. De eindtoets wordt op dinsdag 18 en woensdag 19 april 2017 afgenomen. Dit gebeurt op beide ochtenden van ieder maximaal twee uur.

Uitnodiging voor officiële opening van het plein op vrijdagmorgen 21 april om 12.00 uur

Vrijdagmorgen 21 april om 12.00 uur willen we ons gerenoveerde schoolplein officieel in gebruik nemen. We nodigen u allen uit hierbij aanwezig te zijn! De zandbak is op een andere plek gekomen waardoor er veel meer ruimte is voor alle andere spelletjes. Een deel van het trottoir is bij het plein aangetrokken. De tafeltennistafel is op advies van de leerlingenraad op een handige plek geplaatst. We zijn heel erg tevreden over het resultaat.

Koningsspelen vrijdagmorgen 21 april

Vrijdagochtend 21 april wordt voor alle groepen in en rondom de school een gezellige ochtend georganiseerd. We starten met een gezond ontbijt. Donderdag 20 april vragen we u om weer bestek, beker en een bordje mee te geven in een plastic tas met een naam erop. Om 12.15 uur, net voordat de school uitgaat, zingen alle kinderen gezamenlijk het Koningslied van dit jaar op het schoolplein. Het zou leuk zijn wanneer de kinderen op Koningsdag iets van oranje dragen.

Gevonden voorwerpen

Op school liggen veel handschoenen en andere spullen die de kinderen hebben laten liggen. Komt u op school, wilt u dan even in de kopieerruimte kijken of er wat van uw kin(eren) bij ligt?

PBS op de Saller

Vorig jaar hebben we tijdens een ouderavond onze ouders geïnformeerd over de manier waarop de Saller omgaat met ongewenst gedrag. De woorden “pesten”, “pester” en “gepeste” gebruiken we niet. Wij hanteren het motto: ‘Alles wat je aandacht geeft, groeit’. Wanneer we veelvuldig het woord pesten noemen, schenken we aandacht aan wat we juist niet willen zien.  Wij schenken aandacht aan gedrag wat we juist wel willen zien. Positief gedrag wordt daarom beloond. De leerlingen mogen zelf ideeën inbrengen voor die beloningen. We vergelijken ongewenst gedrag met een brandende kaars. Net als de kaars zuurstof nodig heeft, heeft ongewenst gedrag aandacht nodig om aan te houden. Bij onze lessen in de klas leren we alle leerlingen hoe de aandacht van ongewenst gedrag weggehaald kan worden door een driestappenreactie: het gebruik van een stopsignaal, weglopen en praten met een volwassene. Dit leren we aan en we oefenen dit met de kinderen. Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u onze schoolsite bezoeken.

Meivakantie

De meivakantie is van maandag 24 april t/m vrijdag 5 mei 2017.

Met vriendelijke groeten,
Team De Saller

De Saller op Facebook