Archief nieuwsbrieven

Helpen bij de hoofdluiscontrole

Welke ouders kunnen assisteren bij de hoofdluiscontrole? Deze controle wordt op een woensdag na elke vakantie gehouden. Volgend schooljaar zijn de data: 6 september, 1 november, 10 januari, 7 maart en 16 mei. Om 8.30 uur wordt de controle gestart. Het is slechts 5x per jaar. Een aantal ouders stoppen, omdat hun kinderen naar het voortgezet onderwijs gaan. Hulp is echt nodig! Wilt u komen helpen, dan kunt u dit doorgeven op school of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Brigadieren                                           

Bij het brigadieren stoppen zes ouders van groep 8, omdat hun kinderen de basisschool verlaten. Welke ouders kunnen helpen om te brigadieren? Hulp is echt nodig! De leerlingen van de groepen 7 en 8 zijn ook Verkeersbrigadier. Zij mogen alleen brigadieren samen met een volwassene. Een Verkeersbrigadier helpt kinderen oversteken in speciale kleding en met hulpmiddelen. Een Verkeersbrigadier is bevoegd om het verkeer tegen te houden. Ze zijn wettelijk aangesteld en hebben krachtens de wet bevoegdheden. Bestuurders dienen de aanwijzingen van Verkeersbrigadiers op te volgen. Zo wordt de de Verkeersbrigadier opgeleid door de politie en wordt officieel aangesteld door de burgemeester.  

Opleiden van verkeersbrigadiers

Voor de zomervakantie wordt een instructie brigadieren gepland voor de leerlingen van groep 6. Tegelijk met de leerlingen kunnen ook onze ouders meedoen met deze instructie. We vragen u om zich hiervoor op te geven. We hebben uw hulp hard nodig bij de oversteek aan de drukke Oldenzaalsestraat! Middels onderstaand antwoordstrookje kunt u doorgeven dat u belangstelling heeft om mee te doen. Of uw reactie sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
De instructie duurt ongeveer 1 à 1½ uur.

Vacature penningmeester in de Ouderraad

Binnen de ouderraad is een vacature van penningmeester. Wie van onze ouders wil de kas van alle ouders van school beheren? Wie heeft er affiniteit met het penningmeesterschap? Het is geen ingewikkelde boekhouding. Reacties graag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Amelandschoolreis groep 7 en 8

Volgende week gaan de leerlingen van groep 7 en 8 naar Ameland. We maken dichtbij Nes gebruik van een mooie en goed gelegen accommodatie. De ouders van beide groepen zijn over deze schoolreis via de mail geïnformeerd. We wensen alle kinderen en de begeleiders een hele fijne reis.

Schoolreis  groepen 1 t/m 6

De kinderen van de groepen 1 t/m 6 gaan donderdag 11 mei naar Dinoland in Zwolle. Ouders zijn over deze schoolreis via de mail geïnformeerd. We wensen kinderen en leiding een heel fijne dag! 

Actuele schoolagenda

Ieder jaar geven wij in juli een schoolkalender uit voor het nieuwe schooljaar. Daar staan de activiteiten op vermeld die op dat ogenblik bekend zijn. Die kalender wordt het gehele jaar aangevuld. Wanneer data van nieuwe activiteiten bekend zijn, worden deze meteen op de agenda geplaatst. Deze actuele agenda is beschikbaar voor alle ouders op onze website. Bij “Informatie” klikt u “Kalender” aan. Deze agenda voor ouders kunt u, als u dat wilt, downloaden en afdrukken op A4-formaat.

Schoolfotograaf woensdag 24 mei

Woensdag 24 mei komt de schoolfotograaf op school vanaf 8.00 uur. De kinderen komen alleen op de foto en er wordt een groepsfoto gemaakt. Broertje(s) en/of zusje(s) worden ook samen gefotografeerd. Wanneer u het op prijs stelt dat uw kind gefotografeerd wordt met een broertje of zusje dat nog thuis is, dan kunt u die ochtend hiervoor op school komen. Wilt u ons dit laten weten, via ons mailadres of middels onderstaand briefje, dan maken wij een tijdsindeling vanaf 8.00 uur, zodat u niet zo lang hoeft te wachten.

Vrije dagen

Op donderdag 25 mei en vrijdag 26 mei zijn alle kinderen vrij.

Kledinginzameling op 29 mei

Maandag 29 mei wordt de laatste kledinginzameling gehouden van dit schooljaar. U kunt de zakken met (draagbare) kleding ’s ochtends tot 9.00 uur inleveren. De opbrengst komt ten goede aan de school.

Maandag 29 mei gastles judo voor de groepen 1 t/m 8

De heer John Fhij zal op maandag 29 mei aan alle groepen van de school een gastles judo verzorgen.

Risk Factory groep 8

Een bezoek aan de Risk Factory is een essentieel onderdeel van het reguliere basisonderwijs. Ons bestuur heeft een samenwerkingsconvenant getekend met Risk Factory. De Saller is ook deelnemer aan de overeenkomst met Risk Factory. De Risk Factory is een veiligheidseducatiecentrum waar basisschoolleerlingen veiligheidsbewuster worden gemaakt. De leerlingen van groep 8 gaan op dinsdag 30 mei naar de hangar op het terrein van voormalig vliegveld Twente. Onze groep 8 is ingedeeld van 12.00 uur tot 15.00 uur. De kinderen worden opgehaald en teruggebracht met de bus. Zie voor meer inhoudelijke info: riskfactorytwente.nl

Gastlessen Brandweer op woensdag 31 mei

Woensdag 31 mei krijgen alle leerlingen van school een gastles van Brandweer Twente.

Schoolsportdag vrijdag 9 juni

Op vrijdag 9 juni organiseren wij onze schoolsportdag voor de leerlingen van de groepen 3 t/m 8. Hiervoor zullen wij gebruik maken van MAN (Multifunctionele Accommodatie Nilantspad). Dit is gelegen achter de voetbalvelden.

Open Podium 16 juni met ouders

Vrijdag 16 juni is er een Open Podium, speciaal voor onze ouders. Bij dit podium treden alle leerlingen op van de groepen 1 t/m 7. Het programma begint om 8.40 uur. U bent van harte welkom.

Gevonden voorwerpen

Op school liggen veel handschoenen en andere spullen die de kinderen hebben laten liggen. Komt u op school, wilt u dan even kijken of er wat van uw kind(eren) bij ligt?

Cultureel erfgoedproject De Staringgroeve groep 8

Ieder schooljaar nemen leerlingen van de bovenbouw uit heel Losser deel aan het cultureel erfgoed project “Beste mevrouw Stien”. De voorbereiding vindt plaats in de klas. Als afsluiting bezoeken de leerlingen de Staringgroeve waar zij mogen hakken naar fossielen. Dit project vindt voor onze school plaats op donderdag 11 mei.

Project Erve Kraesgenberg

De leerlingen van groep 2 brengen op maandagmorgen 15 mei een bezoek aan Erve Kraesgenberg. Dit culturele erfgoedproject wordt van te voren in de klas voorbereid.

Project van het IVN voor groep 6

De leerlingen van groep 6 gaan dinsdag 23 mei naar het Arboretum in De Lutte voor het waterdiertjesproject. Met behulp van schepnetten worden diertjes uit het water gehaald. Bij het onderzoek worden de kinderen begeleid door de schoolgidsen van het IVN. 

Met vriendelijke groeten,
Team De Saller

ANTWOORDBRIEF                                                             

Dhr. / Mw. …………………………………………………………………………………………………………………………………………………

wil ingeroosterd worden voor het maken van de broertje(s) en zusje(s) foto op woensdagmorgen 24 mei

De Saller op Facebook